Який жирності молоко краще брати?

Молоко жирністю від 2,5 до 3,5%. Це середній показник жирності домашнього молока, який вибирають для придбання фасованої продукції. Як норму жирності молока у корови прийнятий показник у 3,4%. Таке молоко визнано найбільш відповідним для людини.

Якщо ви плануєте випити молоко в найближчі дні, краще купити пастеризоване. Його на заводі прогрівають за температури близько 70 °С — корисні властивості зберігаються, а шкідливі бактерії знищуються. Таке молоко зберігає всі корисні характеристики, але його потрібно зберігати у холодильнику лише в межах 5-10 діб.

Молочний жир не є шкідливим, але контролювати жирність молочних продуктів необхідно. Оптимальна жирність молока не повинна перевищувати 3,2%, а решта молочних продуктів 5%. добової норми вживання молока, сиру чи сиру немає.

Залежно від породи, кормів, режиму утримання та просто індивідуальних особливостей корови. натуральне цільне молоко може мати жирність від 3,2 до 5,5 і навіть 6%.

loading
×