Якого кольору м'ясо кальмару?

Колір шкірки залежить від віку і довкілля кальмара — він майже ніколи не буває однотонним. Відтінок може змінюватися від сірувато-рожевого до фіолетового та навіть бурого. Колір м'яса під шкіркою має бути світло-кремовим. Жовтий або фіолетовий колір тушки свідчить про неодноразове розморожування при зберіганні.Feb 22, 2019

Червоний колір крові нам забезпечує гемоглобін, у кальмара замість гемоглобіну гемоціанін, до складу якого входить мідь. Артеріальна кров у головоногих синя, а венозна блакитна.

М'ясо щільне та біле з м'яким, злегка солодкуватим, майже горіховим. смаком. Власний смак майже нейтральний. Тому його часто готують і подають із часниковими соусами, ароматною зеленню (петрушка, базилік), яскравою оливковою олією. Маленькі смажені кальмари часто тверді, але вони не повинні бути «гумовими».

Вибираючи кальмари, обов'язково звертайте увагу на колір м'яса під шкіркою: воно має бути світлого кремового кольору. Це означає, що кальмар не розморожувався під час зберігання. Тушки молочно-білого кольору, швидше за все, зазнали обробки хімічним складом. Кальмар так само можна придбати у вигляді консервів.

loading
×