Якого кольору має бути м'ясо конини?

– Тут усе по-старому: свіжа конина завжди темного багряного кольоруз красивими, білими прожилками. Запаху сильного не повинно бути. Звичайно, найкраще м'ясо – молодих лошат. Чим кінь старший – тим м'ясо жорсткіше.

Коніна має темно-червоний колір з синюватим відтінком і відрізняється специфічним смаком (він солодкуватий через наявність у м'ясі глікогену). М'язова тканина грубоволокниста, немає мармуровості та підшкірного жиру. Вміст білка в коніні висока – близько 19%, а жирів низька – близько 3%.

Незважаючи на темне забарвлення, конина має виглядати свіжою, поверхня м'яса повинна бути злегка вологою та блискучою. Обов'язково перевіряйте натисканням пружність м'яса (Ознака свіжості). Також не повинно бути жодних виділень та плям крові – можете перевірити за допомогою серветки.

Якщо м'ясо парне, то можна помітити, що конина, за рахунок підвищеної кількості еритроцитів у крові, має більш темний, ніж яловичина, колір. Це конина: М'ясо щільне, темно-червоного кольору, а на повітрі навіть може з'явитися трохи фіолетовий або темно-коричневий відтінок.

loading
×