Якого року з'явилася краківська ковбаса?

Спочатку (ще в 16 столітті) цю ковбасу виробляли лише у місті Краків (Польща) — звідси й назва «Краківська». Вона являла собою домашню печену ковбасу із щільного однорідного м'ясного фаршу з додаванням спецій. Цей оригінальний рецепт був запозичений Росією у 18 столітті.

Відома як високоякісний м'ясний продукт у польській Галичині та Малій Польщі принаймні з початку ХІХ століття. Одним із найбільш майстерних ковбасників Кракова був майстер Вінцент Саталецький (помер у 1914), який успадкував кулінарні секрети від свого предка, ковбасника Яноша з Кошиць (помер у 1829 році).

Рейтинг «Краківській» ковбаси

  1. "Мираторг" – 50 балів Це єдиний зразок ковбасиякий однозначно був рекомендований до покупки. …
  2. «Бахрушин» – 58 балів.
  3. «М'ясний будинок Бородіна» – 51 бал.
  4. «Димів» – 51 бал.
  5. «Ближні гірки» – 43 бали.
  6. "Велком" – 38 балів.
  7. "М'ясницький ряд" – чорний список

Nov 25, 2019

Відмінна особливість краківської, знайома всім з дитинства – вона випускається кільцями діаметром 10-15 см. До складу краківської ковбаси входить м'ясний фарш та спеції, шпик, який робить ковбасу соковитої та ніжної, а запах їй надають використовувані у приготуванні спеції.

loading
×