Якою має бути температура при транспортуванні томатів та огірків свіжих у рефрижераторних транспортних засобах?

Особливості доставки вантажу, що швидко псується Мандарини перевозять при температурі 8-12°C, огірки – 5-10 ° C, бурі помідори – 8-15 ° C, зрілі – 4-8 ° C. Для вантажу складають інструкцію. Потрібно зіставити термін зберігання та тривалість перевезення овочів та фруктів у рефрижераторі, дотримуватись правил доставки.

Температура зберігання вантажу в рефрижераторному контейнері може підтримуватись на постійному рівні в межах від мінус 25 до плюс 25 градусів за Цельсієм. Причому кожен вид товару вимагає чітко визначеної температури зберігання та недотримання температурного режиму загрожує замовнику великими збитками.

коренеплоди, капусту всіх видів, огірки перевозять у сітках чи картонних боксах; делікатні фрукти (абрикоси, персики, нектарини), а також помідори пакують у м'яке полотно з амортизуючими властивостями або багатошаровий картон; ківі, виноград, полуницю та інші ягоди сортують у порційні контейнери із пластику.

Бурі помідори транспортуються при 8-15°C, червоних – при 4-8°C. Огірки перевозяться за 5-10°C, а картопля — за 5-20°C.

loading
×