Якою водою заливати журавлину?

Найпростіший спосіб – зберігати журавлину в воді. Берете чистий посуд, наливаєте холодний кип'ячений воду і поміщаєте ягоди. Добре для цих цілей підходить трилітрова скляна банка. Якщо ви збираєтесь зберігати ягоду на критому балконі, можна використовувати емальовану каструлю.

Ягоди журавлини ретельно перебрати та промити під холодною водою. Висипати ягоди в посуд і струсити. Додати 2,5 літри холодної кип'яченої води, щоб вона злегка покривала журавлину. Замість води ви можете приготувати цукровий сироп, прокип'ятивши разом 2,5 літри води, 5 столових ложок цукру та 1 столову ложку солі.

Щоб заготовити перетерту з цукром журавлину на зиму, потрібно ретельно промити ягоди, залити їх невеликою кількістю води, додати до смаку цукор, корицю та імбир, прокип'ятити журавлину доки ягоди не лопнуть. Після варіння ягоди подрібнити блендером та розлити заготівлю у стерилізовані банки.

loading
×