Яку картоплю краще смажити молоду чи стару?

Для смаження краще підійдуть сорти, які утримують крохмаль від розпаду цукру при термічній обробці. Вибираємо картопля з вмістом крохмалю не менше 20-24%, такі бульби не потемніють і не гірчити при смаження.

Дуже умовно: світла, жовта картопля з гладкою шкіркою – те, що швидше за все нам потрібне. Таку можна спробувати посмажити у фритюрі чи просто на сковороді. Але якщо шкірка у такої картоплі шорстка – тобто шанси високого вмісту крохмалю, а значить, вона буде розсипчастою і підійде для пюре та запіканок.

Молодий картопля – це бульби картоплі, які можна вживати в їжу в період після закінчення цвітіння і до повного дозрівання. Відрізняється від зрілої картоплі тонкою шкіркою і ніжнішим смаком, тому є сезонним овочом. Пік сезону – з початку до середини літа.

loading
×