Яку комаху додають у коку колу?

І компанія Coca-Cola була змушена розкрити секрет, з чого насправді роблять колу. Це виявилася рідина, отримана з комахи Cochineal (Кошеніль).02-Apr-2020

Секретний інгредієнт (аналог Merchandise 7X) – 2,5 унції Цукор – 30 фунтів (14 кг) Рідкий екстракт листя кокі – 4 американські рідкі унції (118,3 мл) Вода – 2,5 галона (9,464 л).

Кошеніль, або кошенільний червець, (фр. cochenille, від ісп. cochinilla) – збірна назва декількох видів комах з загону напівжорсткокрилих, із самок яких видобувають речовину, що використовується для отримання червоного барвника – карміну.

Компонентами «класичного» варіанта «Кока-коли» є:

  • очищена газована вода;
  • цукор;
  • натуральний барвник карамель;
  • регулятор кислотності; ортофосфорна кислота;
  • натуральні ароматизатори;
  • кофеїн.
loading
×