Яку приправу роблять із крокусів?

Шафран (крокус) використовується як декоративна рослина, цвіте рано навесні або пізно восени. Висушені приймочки квіток шафрану посівного (Crocus sativus L.) з глибокої давнини використовуються як пряність.

Шафра́н — пряність і харчовий барвник оранжевого кольору, що отримується з висушених приймок квіток шафрану посівного (Crocus sativus).

Слово «крокус» відбулося, швидше за все, від старогрецького «kroke» (нитка, волокно), так як висушені стовпчики (приймочки) крокусів нагадують нитки, волокна. А назва «шафран» перегукується з арабським «зефераном» (жовтий) – такий колір мають приймочки кроксу.

Шафран Шафран Це найдорожча спеція в світі і про це знає майже кожний. Її ціна може сягати від 1100 до 10000 доларів за кілограм. Ця приправа створюється з квітки крокуса, для виробництва всього кілограма спеції може знадобитися 100000 кольорів.

loading
×