Яку прожарку вибрати для стейку?

Medium rare (стейки червоно-рожевого кольору всередині). Medium (середнє прожарювання, найпопулярніший варіант). Medium well (добре просмажений стейк). Well done – повністю просмажені стейки (температура понад 65 ° C). Jan 4, 2022

Жирні та соковиті Скерт або Рибай смажать до стадії Medium. Якщо в м'ясі мало прожилків (Піканья, Нью-Йорк, Денвер, Фланк), краще зупинитись на фазі Medium rare. Пісні та м'які стейки типу Філе-міньйон переважно доводити до кондиції Rare. Зауважимо, що за слабкої прожарювання відпочинок стейка має бути більш тривалим.

Ступені прожарювання м'яса: важливі деталі

  • Blue, або extra-rare. У розрізі практично сире м'ясо з легкою скоринкою, яка формується протягом 1-2 хв. …
  • Rare. …
  • Medium rare. …
  • Medium. …
  • Medium well. …
  • Well done. …
  • Two well done, або Overcooked.

✔ Ось у чому мета цієї вправи: та м'якість, яку ви відчували, торкаючись долоні лівої руки зі зведеними великим та вказівним пальцямивідповідає ступеня прожарювання rare. Великий та середній пальціпрожарювання medium rare. Великий та безіменний – medium well. Відповідно, великий і мізинець – well done.

loading
×