Яку тріску найкраще використовувати для копчення?

Для копчення птахи, дичини та м'яса найкраще підходить вільха, ясен, осика та бук. Стружку яблуні, абрикосу та вишні зазвичай використовують для приготування птиці. Завдяки такій тріска готовий делікатес отримує тонкий аромат і ненав'язливий солодкуватий присмак.

Кращою тріскою для копчення свинини, ковбас і птахів вважається суміш з бука, вільхи та дуба. А якщо додати трохи черешні, то можна отримати привабливий рубіновий відтінок і тонкий аромат, що пробуджує апетит.

Можна коптити на вільсі та горобині, а можна, можливо застосувати вербу, бук, дуб та клен. Ці породи дерев відрізняються тим, що в них мало смоли – вони не псують м'ясо, але надають йому незрівнянного аромату та смаку. Вільха і горобина найкраще підходять для копчення риби та м'яса.

loading
×