Яку ваніль вибрати?

Радимо обирати пластичні, гладкі, жирні на дотик стручки, які можна зігнути, не ламаючи. Наліт білих кристалів на поверхні – ванілін – ознака якості ванілі.7 May 2018

Для таких виробів найкращим вважається ванілін кристалічний. Він не втрачає своїх властивостей навіть за температури понад 200 градусів. Такий ванілін широко застосовується при виробництві шоколаду та морозива.

Говорячи про ванілін, потрібно розуміти, що натуральний продукт ваніль складається з кількох органічних компонентів, а чи не з одного. Основний компонент має хімічну формулу C8H8O3. Ванілін – це той самий компонент, лише вироблений синтетично.

Отже, відмінності між ванільним екстрактом, ваніліном та натуральною ваніллю можна коротко описати: Ваніль має більш складний смак у порівнянні з екстрактом та ваніліном. Вартість натуральної ванілі значно вища. Екстракт ванілі сильніше ваніліну у 2,5 рази.

loading
×