Яку воду заливати при варінні кави?
У жодному разі не використовуйте кип'ячену, а тим більше неочищену воду з-під крана – вони зіпсують смак вашого напою. Водопровідна вода містить домішки, які не лише спотворюють справжній аромат кави, а й шкідливі для нашого здоров'я. Зробіть вибір на користь холодної або крижаної фільтрованої води.
Чим цікавий кава, заварений холодною водою Тому кава, завірений холодною водою (колд-брю) м'якше за смаком. У холодній воді не розчиняються багато кислот і олії, що входять до складу кавових зерен. У чаклунку на 60–70% менше кислот, ніж у звичайному кава.
Кава краще завариться, оскільки тепло довше зберігатиметься у нагрітих чашках. Після закипання води потрібно почекати кілька хвилин. Якщо мелену каву просто залити окропом, смак та аромат напою погіршаться. Оптимальною для заварювання вважається температура води 93-96 градусів.
мелений кава засипають у колбу френч-преса, заливають гарячою водою (вона має бути 96-98 градусів) та закривають кришкою з поршнем. Правильна пропорція: 20 грамів меленого кава на 200 мілілітрів води. Настоювати френч-прес потрібно чотири хвилини, а потім опустити поршень, щоб відфільтрувати зерно. Готово!