Звідки до нас прийшли овочі?

Батьківщиною огірків, квасолі та імбиру прийнято вважати Азію, де вперше стали відомі популярні на сьогоднішній день овочеві культури. Перші дані про улюблені плоди відомі ще 3000 років тому. В Індії вчені почали вирощувати огірки у парниках, пригощаючи всіх гостей, не лише свіжою, а й малосольною продукцією.

А коли ж виникло примітивне землеробство, то люди почали розкидати насіння потрібних рослин і збирати врожай… Іншими словами, всі овочеві рослини мають своє багатовікове коріння. Ось лише деякі з них … Батьківщина шановної в даний час картоплі – Південна і Центральна Америка.

Фрукти – з Туреччини та Південної Африки, овочі — із Узбекистану За даними ФМС, основні постачальники фруктів до Росії — Туреччина, Марокко, Південна Африка та Єгипет, із країн ближнього зарубіжжя — Узбекистан та Азербайджан.

Так Так! Самим першим овочом, який люди почали вирощувати та вживати в їжу, була цибуля. П'ять із половиною тисяч років тому у Давньому Єгипті прості люди харчувалися лише цибулею і хлібом. Навіть раби щодня обов'язково отримували на обід цибулину.

loading
×