Звідки кавун бере цукор?

М'якуш стиглого кавуна містить від 5% до 13% легкозасвоюваних цукрів. Під час дозрівання у м'якоті починають синтезуватися фруктоза та глюкоза. Сахароза ж з'являється в кавун пізніше, вже у момент зберігання плода.

Хімічний склад Плодова м'якоть кавуна містить від 5,5 до 13% легкозасвоюваних цукрів (глюкоза, фруктоза та сахароза). До моменту дозрівання переважають глюкоза та фруктоза, сахароза накопичується в процесі зберігання. кавуна.

Сахара у фруктах та ягодах

ПродуктСахароза, г/100 гФруктоза, г/100 г
Чорна смородина0,64,4
Червона смородина0,24,4
Чорниця0,14,6
Кавун3,42,3
loading
×