19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Звідки кавун бере цукор?
М'якуш стиглого кавуна містить від 5% до 13% легкозасвоюваних цукрів. Під час дозрівання у м'якоті починають синтезуватися фруктоза та глюкоза. Сахароза ж з'являється в кавун пізніше, вже у момент зберігання плода.
Хімічний склад Плодова м'якоть кавуна містить від 5,5 до 13% легкозасвоюваних цукрів (глюкоза, фруктоза та сахароза). До моменту дозрівання переважають глюкоза та фруктоза, сахароза накопичується в процесі зберігання. кавуна.
Сахара у фруктах та ягодах
Продукт | Сахароза, г/100 г | Фруктоза, г/100 г |
---|---|---|
Чорна смородина | 0,6 | 4,4 |
Червона смородина | 0,2 | 4,4 |
Чорниця | 0,1 | 4,6 |
Кавун | 3,4 | 2,3 |