Звідки взялася олива?

Вітчизна – південно-східне Середземномор'я. Культурна форма оливи європейської вирощується у всіх середземноморських країнах, в Абхазії, на Чорноморському узбережжі Росії (в районі Геленджика, Туапсі та Сочі) та в Україні на південному березі Криму, в Грузії, в Азербайджані, Туркменії, Іраку, Ірані, Пакистані та північній Індії. .

Розповсюдження (ареал). Вітчизна оливи – Південно-Східне Середземномор'я. Вперше почала культивуватися в Греції, де вирощується у великих кількостях і донині.

За іншими версіями батьківщиною маслини є Західні Гімалаї, звідки вона, нібито, була завезена до Ірану, Месопотамії, Малої Азії та Сирії, а вже пізніше вона потрапила до греків і римлян.

Адже оливки не можна їсти прямо з дерева – Вони гіркі. Стійку гіркоту плодів не можна перебити ні солодким, ні кислим. Тому в їжу вживають консервовані оливки. Щоб позбавитися гіркоти, плоди миють, засипають сіллю або поміщають у соляний розчин без спецій, потім консервують.

loading
×