Навіщо прожарюють гречку?

Обсмажувати гречку перед варінням – це старий і перевірений спосіб, можна навіть сказати «бабусин», як зробити кашу смачнішою. Якщо трохи прожарити крупу на сковороді, гречана каша звариться ароматнішою і апетитнішою, ядерці повністю розкриють свій смак.02-Dec-2021

Попереднє обсмажування крупи робить її більш ароматною та розсипчастою, а також зменшує час приготування. Закип'ятити у великій каструлі трохи підсолену воду. Пропорція води та крупи завжди однакова: на 1 частину гречки 2 частини води.

1Розжарити без масла важку чавунну сковороду. 2Висипати гречану крупу на сковороду та розжарити хвилин 15, постійно помішуючи. 3Залити водою кімнатної температури на два пальці вище за рівень крупи, посолити, накрити кришкою, на повільному вогні довести до готовності.

Щоб зберегти в гречці все-все корисні властивості, її слід не варити, а запарювати. Заливаєте окропом крупу в термосі або в каструлі. Термос просто закриваєте, а каструлю – в ковдру та тепло. Годин через 6-7 можна їсти.

loading
×