Скільки вимочувати козулю у воді?

М'ясо потрібно вимочити у великій кількості води приблизно 8-10 годин. Воду міняти потрібно разів 8-10. В останній воді краще розчинити оцет до слабокислого розчину. В процесі вимочування та під впливом оцтової кислоти м'ясо стає м'якшим і зникає запах.

Навіщо вимочують м'ясо Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3:00.

Попередньо вимочене у воді м'ясо козулі розрізати на порційні шматки і, якщо потрібно, відварити у воді хвилин десять. Дати м'ясу охолонути, після чого нарізати маленькими шматочками, як на бефстроганів. Гасити в олії з цибулею і будь-якими спеціями.

loading
×