Як є сирне фондю?

За класичним швейцарським рецептурою, до складу фондю входить сир, біле сухе вино (іноді в поєднанні з киршем), крохмаль і мускат. Страву подають гарячою. А їдять його, обмокуючи в загуслу сирну масу шматочки хліба.

Класичне подання фондю

  1. Історично склалося так, що жителі альпійських гір потребували їжі, яка могла довго зберігатися. …
  2. Не використовуйте як закуску для фондю: крекери та начос. …
  3. Картопля …
  4. Овочі
  5. М'ясні закуски.
  6. Мариновані овочі та соління.
  7. Вино …
  8. Безалкогольні напої

Розповідаємо найважливіше про національну гастрономічну гордість Швейцарії. «Гаряча страва з розплавленого сиру кількох сортів з вином, мускатним горіхом та ін. їдять, намазуючи загуслу масу на шматочки підсушеного хліба» ─ так про фондю пишуть словники.

З французької мови слово перекладається як «розплавлений», що коротко і ясно описує готове блюдо – розплавлений у соку сир. Щоб сирна маса не застигала, вона поміщається у спеціальний казанок над свічкою або пальником. У сир можна вмочувати овочі, рибу, скибочки м'яса чи хліб – кому більше подобається.

loading
×