Як правильно розбавити домашнє вино?

Для розведення підійде м'яка питна вода кімнатної температури, також можна додавати мінералку – вийде схожий на напій ігристе вино. Пропорції підбирають до смаку, зазвичай на 1 частину вина додають 2-4 частини води.16 Dec 2020

Основні правила розведення домашніх вин

  1. при розведенні вин використовують пропорції 1:3.
  2. червоні сорти потрібно розбавляти гарячою водою
  3. білі сорти потрібно розбавляти холодною водою
  4. для розведення використовувати тільки дистильовану або кип'ячену воду
  5. воду треба наливати безпосередньо в вино, а не навпаки

Пропорції повинні бути такі: 1 третина білого вина та 3-4 частини води. По-друге, якщо ви любитель солодких вин, а вам трапилося не просто солодке, а нудотне виното вода здатна це виправити. Вино стане набагато легше питися, та й загалом напій вийде приємним.

Класичний стандарт – 1 вина до 3 частин води. Для білих сортів бажано використати холодну рідину, а для червоних – теплу. Навіщо розбавляти вино мінеральною водою? По-перше, мінеральна вода змінює смак, але не аромат вина.

loading
×