Якого кольору насправді апельсини?

М'якуш апельсинів має яскравий помаранчевий відтінок, а ось шкірка їх насправді зелена, особливо це стосується апельсинів, що ростуть у теплих країнах. Більшість апельсинів із зеленою шкіркою — стиглі, помаранчевими вони стають у міру того, як поступово починають гнити.

Зелений колір шкірці апельсинів (і багатьох інших цитрусових) надає хлорофіл, який виробляється та накопичується під дією сонячного кольору. Тому всі фрукти, що ростуть у спекотних країнах з довгим цілорічний світловим днем, залишаються зелениминавіть коли дозріють.

Як фарбують апельсини? Інша справа – апельсини, вирощені у північних регіонах. При зниженні температури навколишнього середовища хлорофіл починає руйнуватися та апельсин набуває жовтувато-оранжевого забарвлення.

loading
×